AREOLA

Een zeer dankbare en prachtige techniek om 3D-areola's geheel of gedeeltelijk nieuw op te bouwen. Na een borstreconstructie, als kers op de taart...

Borstkanker

Borstkanker wordt algemeen beschouwd als de meest frequent voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Eén vrouw op negen krijgt in de loop van haar leven te maken met deze vorm van kanker. Gelukkig betekent borstkanker niet meer automatisch dat je zonder borst verder moet. Een borst kan worden gereconstrueerd door middel van prothesen ofwel door middel van lichaamseigen weefsel. Na een borstreconstructie kan je dan kiezen voor een tepelhoftatoeage.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Bij de eerste behandeling wordt er een kort intakegesprek gedaan en vult u een medische fiche in. Het tepelhof en de tepel worden vooraf getekend. Bij een uni-laterale tatoeage wordt er gekeken naar de kleur van de andere tepelhof zodat deze zoveel mogelijk overeenkomen. Indien er een lifting gebeurd is van de andere borst wordt er meestal ook gekozen om de kleur van de andere tepelhof op te frissen. Bij een bi-laterale tatoeage wordt de kleur vooraf besproken.

Na 6 weken komt u terug op controle en wordt er bijgewerkt waar nodig.

Wat is de kostprijs?

Areola unilateraal (1 tepelhof): 300€ inclusief 1 bijwerking binnen de 6 tot 8 weken.

Areola bilateraal (beide kanten): 550€ inclusief 1 bijwerking binnen de 6 tot 8 weken.


Hoe lang blijft een tepelhoftatoeage? 

Aangezien de huid met weinig zon, daglicht en wrijving in aanmerking komt blijft een areola wel tussen de 2 en 7 jaar afhankelijk van de kleur. Er wordt gewerkt met speciale areola kleuren.