PIGMENT REMOVER 

Verwijderen van permanente make-up en tatoeages. De BB remover techniek verschilt in principe van laseren. Het is een biochemische extractie methode voor het verwijderen van huidpigmentatie via het huidoppervlak. Deze methode is het meest effectief en is veilig!

                                      Foto: resultaat na slechts 1 behandeling 


Wat is BB Pigment Remover?

BB pigment remover is een speciale oplossing, die in zijn chemisch-fysische eigenschappen sterk lijken op die van PMU en tattoo pigmenten, waardoor de remover de pigmenten zelf kan verwijderen om zich te binden en te geleiden vanaf de huid.

De Remover oplossing is zodanig samengesteld dat deze niet in de huid kan blijven zitten, maar wordt afgestoten door het lichaam en brengt zo de pigmenten naar de oppervlakte, die het tijdens de procedure aan zichzelf heeft kunnen binden. In de dagen na de verwijderingsprocedure vormt zich een korst op de behandelde gebieden en begint het genezingsproces. 

Hoe wordt de behandeling toegepast?

Het verwijderen van de pigmentatie wordt uitgevoerd met een apparaat. Met behulp van een naaldmodule wordt het product met een snelle beweging in de huid gebracht. Er zijn 2 tot 3 passes nodig om een effectieve behandeling te kunnen uitvoeren. 

 

 


Bij de 1ste foto zie je slecht gezette microblading die groen is geworden. Foute kleurkeuze, veel te diep gezet en beide wenkbrauwen waren ook niet symmetrisch en de andere was veel dikker. 

De 2de foto is 2 maanden NA één behandeling met de BB pigment remover. Bij slecht gezette PMU is het pigment ook meestal veel te diep gezet dus is de procedure altijd iets moeilijker en zijn 2 behandelingen wel een must. Bij de eerste behandeling kwam er relatief weinig pigment mee maar je ziet toch een mooi kleurverschil, de donkergroene schijn is voor een groot stuk verdwenen. Na elke verwijdering sessie en het daaropvolgende genezingsproces komen dieperliggende pigmenten dichter bij het oppervlak, die dan gemakkelijker kunnen worden bereikt in de daaropvolgende behandeling.

De 3de foto is genomen direct NA de 2de remover behandeling. het pigment was duidelijk naar de oppervlakte gekomen en kwam heel gemakkelijk uit de huid. 

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van de behandeling ligt tussen de 30 en 60 minuten afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. 

 

 

 

Wat is de kostprijs? 

Voor 1 zone/gebied betaal je 150€ voor de eerste behandeling., deze is inclusief verzorgingsproducten die je achteraf moet gebruiken. 

Voor een 2de behandeling betaal je 75€

 

Wat mag je verwachten NA de behandeling? 

Je huid kan rood zien en er kan nog lymfevocht afkomen. In de komende 2-3 dagen zullen de behandelde gebieden een korst vormen., die na ongeveer 4-5 dagen eraf zullen vallen. Het afvallen van de korst kan soms tot 14 dagen duren. Het herstel van de huid duurt 1 tot 3 maanden. Voor tatoeages is dit 2 tot 6 maanden. Nadat de korst eraf gevallen is, merkt men vaak dat de huid in de aangetaste gebieden roze lijkt, deze is volkomen normaal. Een nieuwe huidlaag die zich na een beschadiging vormt, moet eerst de normale kleur aannemen, dit kan enige tijd duren en is ook afhankelijk van het type huid. 

 

Voor wie is deze behandeling geschikt?

  • foutief gezette Permanente make-up,
  • oude permanente make-up
  • tattoeages 
  • correcties tijdens PMU

 

 

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Afhankelijk van hoe diep het pigment zit zijn 1 tot 3 sessies gemiddeld nodig. Tussen elke sessie moet er 4 tot 6 weken tussengelaten worden.