CAMOUFLAGE VAN LITTEKENS 

Droge naald tatoeëring zonder pigmenten is een techniek waarbij een droge naald wordt gebruikt om de huid te prikken, zonder dat er pigmenten worden geïnjecteerd. Dit kan worden gebruikt bij littekens, omdat het helpt bij de aanmaak van collageen, een eiwit dat helpt bij het herstellen van de huid. Deze techniek kan ook worden gebruikt voor huidverbetering, omdat het helpt bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en acne littekens. De procedure kan soms mild ongemak veroorzaken, zoals roodheid of zwelling, maar deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen enkele dagen. In sommige gevallen gaan we wel pigment gebruiken. 

Op de foto links zie je een litteken op een been. Linksboven foto vóór, links onder direct na de behandeling (roodheid), rechtse foto is resultaat na slechts 1 behandeling.

CAMOUFLAGE VAN STRIEMEN

Bij zowel mannen als vrouwen kunnen op verschillende plekken van het lichaam striemen optreden. Deze ontstaan wanneer de huid wordt opgerekt of zich te snel samentrekt bijv. na zwangerschap, gewichtsverlies...........

Ook hier gaan we de droge naald techniek toepassen zoals bij littekens. Ook gaan we in sommige gevallen toch pigment gebruiken. 

Het is belangrijk om te weten dat striemen niet volledig kunnen worden verwijderd, maar de behandeling kan de grootte, kleur en textuur van de striemen verminderen. Ook, resultaten variëren van persoon tot persoon en meerdere behandelingen kunnen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Hoe lang duurt een behandeling?

Hangt er vanaf hoe groot de behandelende zone is maar meestal is de duur voor een zone 30min.

Wat is de kostprijs?

Deze begint vanaf 25€ voor een klein litteken/striemen tot 100€ voor een tepelhof. 


Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Meestal heb je 1 à 3 behandelingen nodig. Het litteken zal nooit volledig weg zijn, maar het zal minder zichtbaar zijn of striemen zullen minder aanwezig zijn. 

Hoeveel tijd zit er tussen 2 behandelingen? 

Je kan behandeld worden om de 4 à 6 weken. Dit geeft de huid de tijd om te herstellen en te genezen. Alles hangt er dus vanaf hoe gevoelig je huid is en hoe snel ze geneest.